بهترین برنامه تولید انیمیشن | آشنایی با مزایا و کاربردهای هر یک از آنها
انیمیشن و دنیای خلاقیت پویا
انیمیشن یا پویانمایی، در واقع نمایش تند و به هم پیوسته تصاویر دو بعدی و یا سه بعدی، برای ایجاد توهم حرکتی است. انیمیشن میتواند در قالب دو رسانه آنالوگ مانند فیلک متحرک، نوار ویدیویی و یا در رسانههای دیجیتال مثل پویانمایی فلش، ویدئوی دیجیتالی ضبط شده پویا و … باشد. امروزه این انیمیشنها را میتوان با استفاده از نرم افزارهای بسیار گوناگونی تولید کرد که هر کدام از آنها، مزایا و کاربردهای خاص خود را دارند. در ادامه قصد داریم تا شما را با بهترین برنامه تولید انیمیشن آشنا کنیم.
آشنایی با بهترین برنامه تولید انیمیشن
یکی از اصلیترین گامها برای ورود به عرصه طراحی انیمیشن، آشنایی با بهترین برنامه تولید انیمیشن است. در سالیان اخیر، نرم افزارهای بسیار زیادی برای این زمینه تولید و در دنیای ساخت تصاویر پویا عرضه شدهاند که هر کدام از آنها، ویژگیها و قابلیتهای خاص خود را دارند. این امر شاید طراحان را در انتخاب نرم افزار مورد نظر خود کمی سر در گم کند.
البته لازم به ذکر است که یک طراح خوب، نیاز با آشنایی با تمامی این برنامهها ندارد و تنها در صورتی که بتوانند با یکی دو تا از آنها به خوبی کار کند، میتواند به راحتی انیمیشنهای بسیار زیبایی را خلق کند. حال کدام نرم افزار بهترین برنامه تولید انیمیشن است؟ امروزه تعداد این نوع از نرم افزارها به قدری زیاد شده است که نمیتواند یکی از آنها را به تنهایی در بالاترین لیست بهترین نرم افزارهای ساخت انیمیشن قرار داد اما در ادامه قصد داریم دو تا از پرکاربردترین برنامهها در این زمینه را معرفی کنیم.
ایلوستریتور، نرم افزاری کاربردی برای تولید تصاویر گرافیکی
یکی از قدرتمندترین و قدیمیترین نرم افزارهای ساخت انیمیشن، برنامه ایلوستریتور است. این نرم افزار تولید شده توسط مجموعه معروف ادوبی است که در سال ۱۹۸۷ برای سیستم مکینتاش معرفی شد و سپس در سال ۱۹۸۹، نسخه ویندوزی آن نیز در بازار منتشر شد. این نرم افزار، سالیان سال توانسته چشم تمامی طراحان را به خود جذ کند و با استفاده از ویژگیهایی که دارد، به آنها این امکان را بدهد تا تصاویر گرافیکی وکتوری را طراحی کنند.
قابلیتها و ویژگیهای بسیار زیادی در طی سالیان اخیر با استفاده از آپدیتهای منتشر شده به این نرم افزار اضافه شدهاند که هر کدام از آنها، مزایای این نرم افزار کاربردی را بیشتر از قبل نیز کردند. ایلوستریتور، تا سال ۲۰۱۲ با پیشوند CS روانه بازار میشد اما از آن سال به بعد، مانند تمامی نرم افزارهای دیگر ادوبی، با پیشوند CC عرضه شد.
آشنایی با ویژگیهای ایلوستریتور
ایلوستریتور یک نرم افزار بسیار محبوب برای تمامی طراحان گرافیکی است و حتی در برخی مواقع، به عنوان بهترین برنامه تولید انیمیشن نیز شناخته میشود. این نرم افزار ویژگیهای بسیار زیادی دارد که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.
- امکان تبدیل عکس به وکتور
- دسترسی کامل به رنگها و مدیریت رنگهای ویژه
- امکان طراحی تصاویر در ابعاد بسیار بزرگ
- خلق المانهای تکرارپذیر به سادهترین شکل ممکن
- امکان نقاشی دیجیتالی
- لی اوت بندی بسیار ساده اما حرفهای
ایلوستریتور چه کاربردهایی دارد؟
یکی از دلایلی که ایلوستریتور به یک نرم افزار بسیار محبوب تبدیل شده است، کاربردهای بسیار زیادی این نرم افزار است. با استفاده از این برنامه، طراحان به راحتی میتوانند انواع تصاویر گرافیکی را تولید کنند. البته ایلوستریتور کاربردهای دیگری نیز دارد، به عنوان مثال، با استفاده از این برنامه، طراحان میتوانند به راحتی انواع فونتها، لوگوها، ستهای اداری، اینفوگرافی، نمودار، کاراکترهای تبلیغاتی و … را تولید کنند.
به عبارتی دیگر، در صورتی که با شرکت در دورههای آموزش ایلوستریتور، این نرم افزار را یاد بگیرید، دیگر نباید نگران بازار کار آن باشید. این نرم افزار ابزارهای بسیار زیادی را در اختیار کاربران خود قرار میدهد که با استفاده از آنها، میتوان کارهای بسیار زیادی را انجام داد. البته همین موضوع نیز کمی یادگیری آن را دشوار کرده است.
افترافکت، بهترین برنامه تولید انیمیشن
بدون شک یکی از بهترین نرم افزارهای ساخت انیمیشن، افترافکت است. این برنامه دارای ابزارهای بسیار قدرتمندی است که میتواند در طراحی انواع انیمیشنها و جلوههای سینمایی به طراحان کمک کند. افترافکت از زمان ورود خود به این عرصه، انقلابی را در نگرش نسبت به پویانمایی به وجود آورده و در طی ۲۵ سالی که از انتشار آن میگذرد، به یکی از محبوبترین نرم افزارها برای طراحان تبدیل شود. امروزه آثارهای بسیار زیادی با استفاده از این نرم افزار تولید میشوند که تنها محدود به انیمیشن نیستند.
کاربردهای افترافکت
افترافکت کاربردهای بسیار زیادی دارد و به همین دلیل است که به عنوان بهترین برنامه تولید انیمیشن نیز شناخته میشود. گستردگی کاربردهای افترافکت به اندازهای است که نمیتوان تمامی آنها را در این مطلب بیان کرد. با استفاده از این نرم افزار، طراحان میتوانند با جا به جا کردن لایهها، آثار بسیار زیبایی را خلق کنند. افترافکت ابزارهای دیجیتالی را ارائه میکند که با استفاده از آنها میتوانه مشخصههای مختلف را دست کاری و یا ادیت کرد.
البته با استفاده از نرم افزارهای شخص ثالث نیز میتوان مرزهای گردش کار را فراتر برد و انیمیشنهای بی نظیری را خلق کرد. همچنین لازم به ذکر است که افترافکت سازگاری بسیار خوبی با نرم افزارهای دیگر ادوبی، مانند ایلوستریتور دارد و بسیاری از طراحان حرفهای با ترکیب ابزارهای این دو نرم افزار فوق العاده، انیمیشنهای بسیار زیبایی را تولید میکنند. در ادامه برخی از کاربردهای این نرم افزار را بررسی میکنیم.
- انیمیشن برداری دو بعدی
- انیمیشنهای ابتدایی ۳ بعدی
- انیمیشنهای کاراکتری
- تایپوگرافی متحرک
- انیمیشنهای ماکاپ
- جلوههای بصری
با دورههای آموزش تک، به یک طراح حرفهای تبدیل شوید
در این مطلب از وبسایت آموزش تک، با بررسی بهترین برنامه تولید انیمیشن همراه شما بودیم. امروزه نرم افزارهای بسیار زیادی در دنیای طراحی انیمیشن وجود دارند اما این که کدام یک از آنها میتوانند برای طراحان مفید باشند و ابزارهای کاربردیتری را در اختیار آنها قرار دهند، نکتهای بسیار مهم و اساسی است که میتواند نقش بزرگی نیز در حرفهای شدن یک طراح داشته باشد.
اگر شما هم میخواهید به یک طراح انیمیشن حرفهای تبدیل شوید، میتوانید در دوره صفر تا صد موشن گرافی شرکت کنید و با هزینهای کم، در سریعترین زمان ممکن تمامی ابزارها و روش کار کردن با آنها را یاد بگیرید. در این دوره، علاوه بر این که نکات مهم طراحی انیمیشن را متوجه میشوید، ما به شما یاد میدهیم تا چگونه به بازارهای این زمینه ورود کنید و درآمدی میلیونی در این زمینه داشته باشید.