تم وردپرس چیست ؟ معرفی بهترین و کاربردیترین تمهای موجود در وردپرس
تم وردپرس چیست
قالب یا همان تم وردپرس، شکل و ظاهر سایت شما را به نمایش میگذارد و با استفاده از آن، شما میتوانید طراحی ظاهر سایت خود را انجام دهید و با توجه به سلیقهتان، نحوه چینش المنتهای مختلف آن را جابهجا کنید و یا به طور کلی تغییر دهید. در ادامه انواع تمها و نحوه انتخاب مناسب آنها را بیان میکنیم.
تم و یا قالب وردپرس
ظاهر و چینش زیبای المانها، یکی از فاکتورهای اساسی برای طراحی هر سایتی میباشد و شما باید متناسب با نوع سایتتان، تم مناسبی را برای آن انتخاب کنید تا بتوانید بازخورد بهتری از آن داشته باشید و همچنین کاربران خود را بالاتر ببرید. شکل ظاهری در سمت کاربر یا همان Front-end، در واقع بخشی از سایت شما است که توسط کاربران قابل مشاهده است، یا به عبارتی دیگر، شما میتوانید با تغییر تم وردپرس خود، آنچه را که بازدیدکننده میبیند را عوض کنید.
باید توجه داشته باشید که برخی از قالبهای وردپرسی پولی هستند و برای استفاده از آنها، شما باید مبلغ مشخصی را پرداخت کنید به همین دلیل، انتخاب یک تم مناسب اهمیت بسیار بالایی دارد. البته در کنار این قالبهای پولی، شما میتوانید از هزاران تم رایگان وردپرس که در مخزن قالبهای وردپرس وجود دارند نیز استفاده کنید که خیلی پیشنهاد نمیشود.
مطمئنا قالبهای غیر رایگان وردپرس دارای امکانات پیشرفتهتری نسبت به قالبهای رایگان دارند و علاوه بر این امکانات، شما میتوانید از پشتیبانی حرفهای آنها نیز برخوردار شوید. همچنین بیشتر وبمستران حرفهای نیز از این نوع تمها استفاده میکنند که کاملا بر اساس نیاز کاربران سایت مورد نظر طراحی شده و میتواند بازخورد سایت شما را تا حد بسیار زیادی افزایش دهد.
کار اصلی یک تم وردپرس چیست
در واقع میتوان گفت، وظیفه اصلی یک تم وردپرس، جمع آوری اطلاعات و دادههای ذخیره شده در وردپرس و نمایش آنها در مرورگر، به کاربران سایت شما میباشد. زمانی که شما یک قالب وردپرس را میسازید، در واقع تصمیم میگیرید که دادههای شما به چه شکلی و چگونه به کاربران نمایش داده شوند. همانطور که بیان شد، تمامی تمهای وردپرس دارای امکانات مختلفی هستند که در زمان ساخت سایت، باید از این امکانات استفاده کنید، البته لازم به ذکر است که این امکانات در انواع مختلف تمها متفاوت است اما مهمترین و متداولترین امکانات تمها، به شرح زیر میباشند.
- استفاده از اشکال مختلف برای هر صفحه (در واقع ظاهر تمامی صفحات شما میتواند متفاوت باشد).
- مشخص کردن نحوه نمایش محتواها در صفحه نمایشهای با ابعاد مختلف
- امکان سفارشیسازی صفحات با استفاده از کدهای CSS
- اضافه کردن بسیار ساده انواع محتوای متن، عکس، ویدیو و صداها در هر کجا که شما بخواهید
قالبهای آماده شده در مخزن وردپرس بسیار قدرتمند هستند و شما میتوانید هر چیزی که میخواهید را با استفاده از این قالبها پیادهسازی کنید. البته باید توجه داشته باشید که در طراحی وبسایت، طراحی قالب چیزی بیشتر از صفحهبندی و رنگبندی ظاهر سایت است و در واقع یک تم خوب، باید علاوه بر داشتن ظاهر زیبا، با قدرت هر چه تمامتر، بتواند در فراهم کردن امکاناتی همچون داینامیک کردن محتوای وب، به طراحان سایت کمک کند. برای آشنایی با نحوه داینامیک کردن محتوای سایت، میتوانید به صفحه آموزش طراحی وبسایت بدون کد نویسی در آموزش تک مراجعه کنید.
یک تم وردپرس چگونه ساخته میشود
اگر بخواهیم به صورت خیلی ساده نحوه ساخت تمهای وردپرس را بیان کنیم، میتوان گفت که این قالبها، مجموعهای از فایلهای مختلف میباشند که با قرار گرفتن در کنار هم میتوانند دقیقا آن چیزی را که در سایت باید نمایش داده شود را بسازند. همچنین این قالبها با انجام کارهایی که در کنار یکدیگر انجام میدهند، میتوانند کلیه رفتارهایی که یک سایت باید داشته باشد را به صورت سازمان یافته، مدیریت کنند.
آشنایی با تفاوتهای تم و پلاگین در وردپرس
شاید برای اولین بار که با وردپرس کار میکنید، این سوال هم برای شما به وجود بیاید که چه تفاوتی بین تم و پلاگینهای موجود در آن وجود دارد؟ در بسیاری از موارد، قالبها و پلاگینها، همکاری بسیار نزدیکی برای انجام وظایف یک سایت با هم دارند و به صورت کاملا در هم آمیخته با هم کار میکنند. اما برای استفاده بهتر از آنها، لازم است بدانید که چه تفاوتی بین این دو وجود دارد. در واقع یک تم وردپرس وظیفه کنترل و مدیریت کردن نحوه نمایش محتواهای مختلف در یک سایت را دارد، در صورتی که یک پلاگین، وظیفه کنترل و مدیریت نحوه رفتار و امکانات مختلف یک سایت را بر عهده دارد.
البته باید توجه داشته باشید که ممکن است در برخی موارد این تعریفها با یکدیگر همپوشانی داشته باشند اما در حالت کلی، میتوان دو تعریف بالا را به عنوان مرز تفاوتهای بین پلاگین و تم وردپرس در نظر گرفت. همچنین قالبها به صورت کلی نباید کارکردهای حیاتی (Critical functionality) را به سایت اضافه کنند، زیرا انجام این کار باعث میشود که زمانی که کاربر بخواهد یک قالب را عوض کند، بسیاری از امکاناتی که در یک سایت وجود دارد را از دست بدهد.
راهنمای انتخاب تم وردپرس
برای انتخاب بین تمهای موجود در مخزن وردپرس، روشهای مختلفی وجود دارد و شما با ورود به بخش Themes، یک سری از قالبهایی که به صورت رایگان میتوانید از آنها استفاده کنید را مشاهده کنید و با کلیک بر روی آنها، امکانات و نحوه چینش ابتدایی المانهای مختلف را در آن تم و همچنین تعداد دانلودهای آن را مشاهده کنید. البته باید توجه داشته باشید که استفاده از این قالبها برای سایتهای ایرانی مناسب نمیباشد، زیرا این قالبها راست چین نیستند و همچنین دارای فونتهای مختلف زبان فارسی نیز نمیباشند و برای استفاده از آنها باید برخی تنظیمات لازم را بر روی آنها اعمال کنید. البته برخی از سایتهای ایرانی نیز هستند که این تمها را به صورت راست چین شده در اختیار شما قرار میدهند و شما میتوانید به صورت رایگان از آنها استفاده کنید.
سخن پایانی
در این مطلب از وبسایت آموزش تک، تم وردپرس و وظایف آن را بیان کردیم. حال میتوانید برای ساخت ظاهر ساخت خود اقدام کنید. البته توجه داشته باشید که برای طراحی بهتر سایت، میتوانید سایت خود را ابتدا به صورت Local بر روی کامپیوتر خود راهاندازی کنید و سپس بعد از راهاندازی محیط توسعه، میتوانید به بخشهایی مانند قالب وردپرس مراجعه کنید و شروع به ساخت سایت خود کنید.