مقایسه ایلوستریتور و فتوشاپ | آشنایی با کاربردهای هر کدام از این برنامهها در زمینههای مختلف
ایلوستریتور یا فتوشاپ، کدام بهتر است؟
فتوشاپ و ایلوستریتور دو نرم افزار فوق کاربردی و محبوب در زمینه طراحی هستند اما درک تفاوتهای آنها ممکن است برای طراحان مبتدی کمی سخت باشد و نیاز به مطالعه در این زمینه داشته باشند. در این مطلب از وبسایت آموزش تک قصد داریم تا به مقایسه ایلوستریتور و فتوشاپ بپردازیم و شما را با کاربردهای هر کدام از آنها در زمینهها مختلف آشنا کنیم.
مقایسه ایلوستریتور و فتوشاپ از نظر وکتور و رستر
یکی از اصلیترین تفاوتهای میان ایلوستریتور و فتوشاپ، تکنیکهای تصویرسازی است. هر کدام از این نرم افزارها از روش خاصی برای این امر استفاده میکنند و اصطلاحات خاصی نیز دارند. فتوشاپ با استفاده از ویرایشگر تصویری (Raster Editor) تصویرسازی را انجام میدهد و این بدان معنا است که تصاویر در این نرم افزار از پیکسلها تشکیل شدهاند.
به همین دلیل اعمال تغییرات بر روی آنها ممکن است مشکلاتی را برای طراحان ایجاد کند. به طور مثال اگر بخواهید تصویری را در فتوشاپ زوم کنید، تصویر پیکسیلی میشود. اما ایلوستریتور از ویرایشگر برداری (Vector Editor) استفاده میکند. به عبارتی دیگر، این نرم افزار از فرمولهای ریاضی برای ایجاد فرمها و شکلهای مختلف استفاده میکند. با توجه به همین امر، میتوان به راحتی تصاویر ساخته شده با استفاده از ایلوستریتور را بزرگ و یا کوچک کرد.
مقایسه ایلوستریتور و فتوشاپ از نظر رنگبندی
یکی دیگر از مواردی که در مقایسه ایلوستریتور و فتوشاپ به آن میپردازیم، تفاوت رنگ بندی طبیعی و رنگبندی دقیق این دو برنامه است. کدنویسی این برنامهها تفاوتهای بسیار جالبی دارد. در فتوشاپ طراحان میتوانند طرحی روان و طبیعی را در حد یک تصویر واقعی خلق کنند، زیرا این برنامه یک نرم افزار دیجیتالی است و امکاناتی مانند دنیای آنالوگ نقاشی یا طراحی روی کاغذ فراهم میکند.
اما در سمت دیگر، ایلوستریتور دقت بیشتری بر روی رنگها دارد و با این که کمتر طبیعی دیده میشوند اما باز با این حال برای عناصری که باید بدون نقص و عالی باشند و ابعاد آنها نیز مرتبا تغییر میکند، مناسب است. با توجه به این مقایسه ایلوستریتور و فتوشاپ میتوان به طور کلی بیان کرد که فتوشاپ برای ویرایش تصاویر و عکسها و ایلوستریتور نیز برای تصویرسازی و طراحی اشکال انتزاعی مناسب است.
آشنایی با تفاوتهای کلی ایلوستریتور و فتوشاپ
تا به این جا تفاوتهای جزئی ایلوستریتور و فتوشاپ را بررسی کردیم اما در ادامه قصد داریم تا چند حقیقت جالب را نیز درباره این برنامهها بیان کنیم. شاید شما هم جز افرادی باشید که فکر میکنید فتوشاپ برنامهای قدیمیتر از ایلوستریتور است، اما باید بدانید که این طور نیست. مجموعه ادوبی در سال ۱۹۷۸، اولین نسخه نرم افزار ایلوستریتور را معرفی کرد و سپس سه سال بعد، یعنی در سال ۱۹۹۰، فتوشاپ منتشر شد.
محیط کاری و امکانات ایلوستریتور و فتوشاپ
در این بخش قصد داریم تا به مقایسه ایلوستریتور و فتوشاپ از نظر محیط کاری و امکانات این دو نرم افزار بپردازیم. فتوشاپ طراحان را محدود به محیط کار و یا Work area میکند و آنها نمیتوانند از محدودهای که در ابتدای ایجاد فایل تعریف کردهاند خارج شوند. اما در ایلوستریتور، محدودیتی وجود ندارد و در صورت لزوم طراحان میتوانند به تغییر اندازه محیط کاری خود بپردازند و از محدودهای که در ابتدا تعیین کردهاند به راحتی عبور و آیتمها را از آن خارج و یا وارد کنند.
در نرم افزار ایلوستریتور هر لایه میتواند میزبان چندین شی باشد اما در فتوشاپ این گونه نیست و هر لایه تنها شامل یک شی به خصوص میشود. در نرم افزار فتوشاپ، طراحان میتوانند تنها ناحیه خاصی از تصاویر را انتخاب کنند اما در ایلوستریتور انتخاب ناحیه موضوعیتی ندارد و در واقع شیهای مختل انتخاب میشوند. همچنین در مقایسه ایلوستریتور و فتوشاپ از نظر امکانات باید بگوییم که در فتوشاپ تنها یک بوم وجود دارد که تمامی لایهها بر روی آن قرار میگیرند اما در ایلوستریتور طراحان میتوانند از چندین بوم استفاده کنند که به آن artboard میگویند.
قابلیت بزرگنمایی
یکی دیگر از اصلیترین مواردی که در مقایسه ایلوستریتور و فتوشاپ به آن اشاره میکنیم، امکان بزرگنمایی در این دو برنامه است. در فتوشاپ امکان بزرگنمایی بدون افت تصویر وجود ندارد. به عبارتی دیگر، فتوشاپ پیکسلها را بزرگتر میکند که در نهایت پس از اندکی زوم کردن، تصویر کیفیت اصلی خود را از دست میدهد و پیکسله میشود.
اما در مورد ایلوستریتور این گونه نیست و از آنجایی که اشکال در این نرم افزار ترسیم میشوند، ذاتا مبتنی بر فرمولهای ریاضی هستند و هیچ محدودیتی در میزان بزرگنمایی آنها وجود ندارد. به همین دلیل میتوان آنها را تا هر اندازه که بخواهید، بدون این که کیفیت اصلی خود را از دست بدهند زوم کنیم.
مقایسه ایلوستریتور و فتوشاپ از نظر کاربردهای این دو برنامه
برنامههای فتوشاپ و ایلوستریتور در ظاهر ممکن است شباهتهایی با یکدیگر داشته باشند اما هر کدام از آنها ویژگیهای خاصی دارند که آنها را در زمینههای مختلفی کاربردی کرده است.
طراحی وبسایت
در طراحی وبسایت، مورد استفادهترین نرم افزار فتوشاپ است، زیرا این برنامه بر اساس پیکسل تصویرسازی میکند و طراحان با این نرم افزار میتوانند مطمئن باشند که طرح نهایی، اندازه مد نظرشان را دارد. اما برخی از افراد نیز از ایلوستریتور استفاده میکنند، زیرا این برنامه سرعت خوبی و همچنین امکانات مختلفی را فراهم کرده که با استفاده از آنها میتوان آیکونها و فرمهایی را ایجاد کرد که همیشه بتوانید از آنها استفاده کنید.
طراحی لوگو
برای طراحی لوگو بهترین انتخاب برای طراحان ایلوستریتور است، زیرا همان طور که در بخشهای قبلی مقایسه ایلوستریتور و فتوشاپ بیان شد، این نرم افزار به صورت وکتوری تصویرسازی میکند و کیفیت تصاویر در اندازهها مختلف دچار افت نمیشود.
طراحی پوستر
برای طراحی پوستر بهتر است از ایلوستریتور استفاده شود، زیرا با استفاده از این نرم افزار، کیفیت تصاویر به خوبی حفظ میشود. عکسها را با استفاده از فتوشاپ میتوانید ویرایش کنید و سپس برای طراحی پوستر، از آنها در ایلوستریتور استفاده کنید.
طراحی کاراکتر
برای طراحی کاراکتر بهترین انتخاب ایلوستریتور است. همانطور که در بخشهای قبلی مقایسه ایلوستریتور و فتوشاپ بیان شد، تصاویر در این نرم افزار خاصیت وکتوری دارند و چون کاراکترها نیز به کیفیت بالایی دارند، این برنامه میتواند برای این امر بسیار کاربردی باشد.
سخن پایانی
در این مطلب از وبسایت آموزش تک به مقایسه ایلوستریتور و فتوشاپ پرداختیم. ایلوستریتور و فتوشاپ دو نرم افزار کاربردی در زمینه طراحی هستند و با توجه به ویژگیهایی که دارند کاربردهای مختلفی نیز در زمینههای مختلف دارند. اگر قصد یاد بگیری نرم افزار ایلوستریتور و یا فتوشاپ را دارید، میتوانید در دورههای ما شرکت کنید و این دو نرم افزار به صورت کامل یاد بگیرید. مجموعه آموزش تک در راستای رضایت کامل شما عزیزان، دورههایی را با استفاده از بهترین اساتید هر زمینه آماده کرده است که شما میتوانید با کمترین هزینه در آنها شرکت کنید و در کمترین زمان وارد بازار کار شوید.