مقایسه افترافکت و پریمیر | آشنایی با تفاوتهای این دو نرم افزار کاربردی
افترافکت یا پریمیر، مسئله این است
اگر شما هم میخواهید در زمینه پردازش ویدیو فعالیت داشته باشید، مطمئنا یکی از دشوارترین کارهایی که باید انجام دهید، انتخاب بین پریمیر و افترافکت است. البته این دو نرم افزار از لحاظ تکنیکی شباهتهای بسیار زیادی به یکدیگر دارند اما باید بدانید که تواناییها همیشه تعیین کننده برتری نیستند. هر یک از این دو نرم افزار تفاوتهای جزئی با یکدیگر دارند که میتواند در شرایط مختلف، به کلی عملکرد یک نرم افزار را تغییر دهد. در ادامه این مطلب، قصد داریم به مقایسه افترافکت و پریمیر بپردازیم که میتواند تاثیر مثبتی در تصمیمگیری شما داشته باشد.
مقایسه افترافکت و پریمیر از نظر تایم لاین
افترافکت و پریمیر در زمینه ابزارهای ویرایشی تفاوتهای بسیار زیادی دارند اما مقایسه افترافکت و پریمیر از لحاظ تایم لاین، اهمیت به مراتب بیشتری از آنها دارد. تایم لاین پریمیر دارای جزئیات بسیار زیادی است و قابلیتهای گستردهای را برای مدیریت و حرکت در بین کلیپها و فایلهای بزرگ را در اختیار طراحان قرار میدهد. در سوی دیگر، تایم لاین افترافکت قابلیتهای کمتری را برای کار همزمان با چند کلیپ در اختیار کاربران قرار میدهد اما در عوض این نرم افزار به شما این اجازه را میدهد تا به شکل سادهتر، کاربر پسندتر و سریعتر با اجزای پروژه تعامل برقرار کنید.
با این حال اگر بخواهیم صادقانه بیان کنیم، تایم لاین پریمیر با توجه به امکانات بیشتری که دارد، دست تدوینگران را بازتر میگذارد. همچنین لازم به ذکر است که رابط کاربری این نرم افزار به گونهای است که سرعت کار را نیز به مراتب بالاتر میبرد. به همین دلیل در اولین قدم از مقایسه افترافکت و پریمیر باید بگوییم که پریمیر برنده است.
مقایسه افترافکت و پریمیر از نظر نحوه ویرایش
نرم افزار پریمیر، علاوه بر تایم لاین، دارای یک رابط کاربری و همچنین مجموعهای از ابزارهایی است که به ویرای و ایجاد تغییرات مختلف بر روی ویدئوها، چه در قسمت صوت و چه در تصویر، میتوانند کمک بسیار زیادی به تدیونگر بکنند. اما در مقابل افترافکت نیز یکی از ابزارهای محبوب در تدوین فیلم است اما با این حال ابزارهای کمتری برای تدوین دارد.
شاید یکی از مهمترین تفاوتهای میان این دو نرم افزار، در همین امر باشد. پریمیر به عنوان یکی از قدیمیترین نرم افزارهای تدوین و ویرایش ویدئو، مجموعهای از ابزارهای کامل را در اختیار تدیونگران قرار میدهد اما در مقابل افترافکت تمرکز بیشتری بر روی جلوههای ویژه و موشن گرافی دارد. افترافکت محیطی سختتری دارد ولی بعد از یادگیری، کار کردن با آن بسیار لذت بخش سریعتر میشود. همچنین این برنامه قابلیتی به نام مدیریت نویزها در تصاویر دارد که میتواند در ویرایش پروژهها، کمک زیادی به تدوینگران بکند.
ماسک کردن
ماسک کردن یکی از قابلیتهای مهم در ویرایش ویدیو است. افترافکت در این زمینه بسیار قوی ظاهر شده و ابزارهای گوناگونی را برای این کار فراهم کرده است. به همین دلیل میتوان گفت ماسک کردن یکی از نقاط قوت افترافکت به حساب میآید.
ماسک کردن و یا ساخت ماسک، به معنای پوشش دادن قسمتی از ویدیو، تصویر، تایتل، متن، افکت و … است که به گونهای در یک زمان مشخص، آن قسمت از دید خارج میشود و در لحظه بعد به ویدیو اضافه شود یا قسمتی از آن دیده شود.
با ماسک کردن میتوان پروژههای سنگین را به بهترین شکل و با بالاترین سرعت ممکن پیش ببرید. نرم افزار پریمیر به صورت کاملا ابتدایی در این زمینه کار کرده است اما در مقابل، افترافکت به صورت اساسی و بی نقص ابزارهایی را برای این امر و ساخت جلوههای ویژه، در اختیار تدوینگران قرار میدهد.
مقایسه میکسر صدا در افترافکت و پریمیر
به همان اندازه که فضای بصری یک ویدیو اهمیت بالایی دارد، بخش صوتی آن نیز مهم است و میتواند نقش مهمی در نتیجه کار شما داشته باشد. به همین دلیل، در ادامه مطلب مقایسه افترافکت و پریمیر قصد داریم تا موضوع میکسر صدا را در این دو نرم افزار بررسی کنیم. نرم افزار پریمیر دارای یک میکسر بسیار قدرتمند است که با استفاده از آن میتوان کار کنترل و همچنین مدیریت خروجیهای صوتی را به بهترین شکل ممکن انجام داد. همچنین در این نرم افزار، میتوان از پلاگینی به نام VST3 نیز استفاده کرد که بسیار کاربردی است.
اما در مقابل، نرم افزار افترافکت در این زمینه کمی ضعیفتر عمل کرده و از این ابزارها بهرهبرداری نمیکند. البته این موضوع نشان دهنده ضعیف بودن افترافکت نیست، زیرا این نرم افزار قابلیتهای خاص خود را دارد. به طور کلی کاربران میتوانند پروژهها خود را با استفاده از افترافکت ویرایش کنند و سپس برای ویرایش صدا، آن را وارد پریمیر کنند.
مقایسه افترافکت و پریمیر از لحاظ افکتها
استفاده از افکتها نیز میتواند نقش مهمی در تدوین ویدئوها داشته باشد، به همین دلیل، در ادامه قصد داریم تا به مقایسه افترافکت و پریمیر از لحاظ افکتها بپردازیم. پریمیر و افترافکت به طور کلی از افکتهای بسیار زیادی استفاده میکنند که میتوانند بسیار کاربردی باشند. اما اگر قصد استفاده از افکتهای پیشرفته را دارید، بهتر است به سراغ نرم افزار افترافکت بروید. به عنوان مثال، تمامی افکتهای مربوط به متحرک سازی، تغییر تنظیمات نور، تا شدن و شفافیت برخی از نقاط ویدیو و … تنها در نرم افزار افترافکت پیدا میشوند.
البته لازم به ذکر است که تمامی افکتهای موجود در این نرم افزار، قابلیت تغییر در تنظیمات را دارند و کاربران میتوانند سرعت، شدت، تنظیمات رنگ و خیلی موارد دیگر را با توجه به ویدیو خود تغییر دهند. با استفاده از این افکتها، میتوان به ساخت جلوههای ویژه، حذف پرده سبز یا کروماکی و … پرداخت.
مقایسه افترافکت و پریمیر از نظر کاربرد
به طور کلی میتواند نرم افزارهای افترافکت و پریمیر را نیز از نظر نوع کاربرد نیز در دستهبندی مشخصی قرار داد. نرم افزار پریمیر برای ویرایش فیلمهای خام که مستقیم از طریق فیلم برداری از صحنه گرفته میشوند مناسب است. با استفاده از این نرم افزار میتوان به صورت حرفهای این نوع از فیلمها را تدوین کرد، زیرا ابزارهای فوق العادهای برای تدوین ویدیو دارند.
اما در مقابل نرم افزار افترافکت برای ساخت موشن گرافی، افزودن افکتهای گوناگون بر روی ویدئو، افزایش کیفیت ویدئو، ساخت جلوههای ویژه و … کاربرد دارد. همچنین میتوان گفت که برای ادیت فیلمهای طولانی و یا ویرایش چند فیلم به صورت همزمان، نرم افزار پریمیر قابلیتهای بیشتری دارد. البته لازم به ذکر است که این دو نرم افزار میتوانند به صورت مکمل یکدیگر نیز استفاده شوند و کاستیهای خود را جبران کنند.
سخن پایانی
در این مطلب از وبسایت آموزش تک، به مقایسه افترافکت و پریمیر پرداختیم. افترافکت و پریمیر دو نرم افزار فوق کاربردی در زمینه تدوین ویدئوهای مختلف میباشد اما هر کدام از آنها کاربردهای خاصی دارند و تدوینگران برای استفاده از آنها باید نیازهای خود را در نظر داشته باشند.
اگر قصد آشنایی با ترفندها نکات مهم استفاده از افترافکت را دارید، میتوانید در وبسایت ما به انواع آموزشها در این زمینه دسترسی داشته باشید. همچنین مجموعه در جهت رضایت شما عزیزان، بسته آموزش صفر تا صد موشن گرافیک را آماده کرده است که با شرکت در آن میتوانید با تمامی ابزارها و ترفندهای لازم برای تبدیل شدن به یک تدوینگر خود آشنا شوید.