آموزش HTML – مروری بر دوره پیش رو (۱)
سلام به همه دوستان وبسایت آموزش تک، براساس تصمیماتی که تیم تولید محتوای این وبسایت گرفته است، قرار است که در پستهای آینده شما را با مبانی HTML و کارکرد تگهای مختلف در سری مقالات آموزش HTML آشنا کنیم. همچنین در قسمتهای آخر مطالب به ویژگیهای حرفهای HTML5 اشارهای خواهیم داشت.(توصیه می شود دوره آموزشی طراحی سایت و پکیج آموزش طراحی سایت را مشاهده کنید)
HTML چیست؟
HTML مخفف کلمات Hyper Text Markup Language است. HTML یک زبان برنامهنویسی نیست بلکه یک زبان برای نشانهگذاری یا Markup است. تفاوت یک زبان برنامهنویسی و یک زبان نشانهگذاری در شکل محتوای آنهاست. در یک زبان برچسب یا نشانهگذاری ابزار اصلی ما تگها هستند، آنها به ما قدرت نمایش محتوا در قالبهای متفاوت را میدهند.
سه جزء اصلی دنیای وب
در دنیای وب سه جزء اصلی وجود دارد که عبارت است از HTML، CSS و Javascript. بیایید برای توضیح هر کدام از این موارد آنها را در یک مثال ارائه دهیم.
تصور کنید که میخواهید یک خانه را بسازید. خانه شما نیاز به یک اسکلت اصلی دارد تا آجرها و فرم کلی ساختمان روی آن قرار بگیرد و خانه براساس آن تشکیل شود. حال بعد از این کار نیاز است که خانهتان را زیبا کنید. آن را با گچ کاری زیبا تزئین کنید، نما ساختمان را درست کنید و کارهایی از این دست. اما خانه شما به یکسری کارکردها هم احتیاج دارد. منظور از کارکرد چیست؟ منظور قابلیتهایی است که یک خانه دارد. برای مثال داشتن یک کلید برق برای خاموش و روشن کردن لامپ، داشتن یک آسانسور برای بالا و پایین بردن افراد و بسیاری چیزهای دیگر.
حال همین تصورات را وارد دنیای وبسایت میکنیم. در دنیای طراحی وبسایت شما برای آنکه بتوانید فرم و اسکلت اصلی وبسایتتان را تعیین کنید باید از HTML استفاده نمایید. زیباسازی وبسایت توسط CSS انجام میشود. برای مثال وقتی که میخواهید متنهای وبسایتتان به رنگ زرد در بیاید یا اینکه میخواهید پسزمینهتان تصویر زیبایی داشته باشد و خیلی کارهای دیگر. تمام این موارد توسط CSS انجام میشود. حال افزودن قابلیتهای مختلف به وبسایت از طریق جاوااسکریپت انجام میشود. برای مثال وقتی شما میخواهید وبسایتتان دکمههایی داشته باشد که با کلیک روی این دکمهها محتوای جدیدی ظاهر شود و یا اینکه قصد دارید یک انیمیشن زیبا را ایجاد کنید که با تعاملات کاربران کار میکند، در این حالات از جاوااسکریپت استفاده میکنید.
یک جمعبندی سریع
- HTML یک زبان نشانهگذاری است و شامل مجموعهای از تگها است.
- برای تعریف اسکلت اصلی وبسایت استفاده میشود.
- یکی از ضروریترین بخشها برای طراحی وبسایت است.
اطلاعات اضافی دوره آموزش html
HTML، CSS و جاوا اسکریپت زبانهایی هستند که هر وبسایتی به آنها نیاز دارد. مهم نیست که وبسایت فروشگاهی، خبری و یا تجاری است. در هر صورت شما باید از این سه مورد استفاده کنید. اما دنیای وب به دو دستهبندی تقسیم میشود.
دنیای Front-End یا Client-Side
دنیای Back-End یا Server-Side
برای هر کدام از این دو مورد از تکنولوژیهای منحصر به فردی استفاده میشود. از HTML، CSS و جاوااسکریپت به عنوان زبانهای مربوط به دنیای Front-End یاد میشود.
برای دنیای Back-End نیز زبانهای بسیار زیادی از جمله PHP، Python، C# و… وجود دارد که محوریت این دوره آموزشی نیستند.
نسخههای مختلف HTML
- HTML در ابتدا در سال ۱۹۹۱ منتشر شد.
- HTML 2.0 در ۱۹۹۵ منتشر شد.
- HTML 3.2 در ۱۹۹۷ منتشر شد.
- HTML 4.01 در ۱۹۹۹-۲۰۰۰ منتشر شد.
- و HTML5 که آخرین و پیشرفتهترین نسخه از HTML است را در سال ۲۰۱۴ منتشر کردند.
هدف این دوره آموزش html در ابتدا آشنایی شما با مبانی HTML –که تقریبا در تمام نسخهها یکی است- و پس از آن آشنا کردن شما با مفاهیم پیشرفته در HTML5 است.
موارد مورد نیاز و پیشنیازها برای آموزش html
برای نوشتن کدهای HTML باید از یک ویرایشگر کد استفاده کنید. بسیاری به اشتباه بجای ویرایشگر کد از ویرایشگر متن استفاده میکنند که اشتباه است. ویرایشگرهای متنی مانند Office Word و Libre Office برای کدنویسی مناسب نیستند. آنها قابلیت شناخت کدها را ندارند و بسیاری از عبارات را تغییر میدهند.
بنابراین شما به یک ویرایشگر کد نیاز دارید. ویرایشگرهای کد برای زبانهای مختلف متفاوت است اما باید بگویم که تقریبا بیشتر ویرایشگرها HTML را پشتیبانی میکنند. در قدمهای اول میتوانید از ابزارهای ساده استفاده کنید که براساس سیستم عاملهای متفاوت در زیر آورده شدهاند:
• Microsoft Windows – Notepad
• Apple Macintosh – TextEdit
• Gnu/Linux – TextEditor, Nano
حال که کدها را نوشتیم باید یک ابزارها که آنها را متوجه بشود در اختیار داشته باشیم. ابزاری که کدها را متوجه میشود مرورگر یا Browser نام دارد که در حال حاضر با استفاده از آن در حال خواندن این متن هستید. گوگل کروم و موزیلا فایرفاکس از کاملترین مرورگرها برای کار شما هستند اما مرورگرهای دیگر نیز پشتیبانی کاملی از HTML را دارند.
این دوره به پیشنیاز خاصی نیاز ندارد اما انتظار میرود که با مدیریت فایلها در سیستم عامل، کار با مرورگر و موارد پایهای کامپیوتر آشنایی داشته باشید.
در جلسه بعدی قصد داریم با اولین سند HTML و ساختار آن آشنا شویم.