وب

افزونه وردپرس چیست؟ چگونه کار می‌کند و مزایا و معایب آن کدام است؟

مقدمه

اگر برای هر نوع وب سایتی از وردپرس استفاده کرده باشید، احتمالاً متوجه شده‌اید که اگر افزونه‌ها را روی سایت خود نصب کنید می‌توانید از امکانات بیشتری استفاده کنید. افزونه وردپرس در واقع کدهای خاصی است که قابلیت‌های اضافی را به سایت وردپرسی شما اضافه می‌کنند. به عبارت دیگر، آنها اجازه می‌دهند کارهای بیشتری در سایت خود انجام دهد. در این مقاله، دقیقاً توضیح می‌دهیم که افزونه یا پلاگین وردپرس چیست، چه زمانی ممکن است بخواهید از آن استفاده کنید و نحوه کار آن چگونه است.

افزونه وردپرس چیست؟

پلاگین یا افزونه‌ها همانطور که اشاره شد کدهایی هستند که قابلیت‌های خاصی به سایت شما اضافه می‌کنند. از لحاظ تئوری، می ‌وانید یک سایت وردپرس را اجرا کنید که هیچ افزونه‌ای روی آن نصب نشده است. در این صورت وردپرس هنوز هم خوب کار می‌کند و پست‌های وبلاگ و صفحات ثابت شما را نمایش می‌دهد.

ما پلاگین‌ها، ابزارک‌هایی را برای شما فراهم می‌کند که می‌توانید به نوار کناری یا پاورقی خود اضافه کنید. در حقیقت، اگر می‌خواهید از سایت وردپرس خود بیشترین بهره را ببرید، احتمالاً باید برخی از افزونه‌ها‌ را روی سایت وردپرسی خود نصب کنید.

پلاگین چگونه کار می‌کند؟

یک افزونه وردپرس با افزودن کد اضافی به سایت شما کار می‍کند. این افزونه از توابع یا کلاسهایی تشکیل شده است که  باعث می‌شود مواردی به وقوع بپیوندد. پلاگین‌ها به قلاب‌های اکشن یا قلاب‌های فیلتر متصل می‌شوند. این اکشن‌ها یا فیلترهای قلابی قطعه‌ای از کد خود وردپرس هستند یا بعضی اوقات کدهایی هستند که برای گسترش وردپرس طراحی شده‌اند.

این نکته بدان معناست که وردپرس به گونه‌ای طراحی شده است که توسط افزونه‌ها توسعه یابد. جزئیات مربوط به نحوه کدگذاری انواع افزونه وردپرس گسترده است و در این مطلب مجال توضیح آن نیست. برای اطلاع دقیق می‌توانید از  دوره آموزشی ۰ تا ۱۰۰ طراحی سایت | پکیج طراحی قالب وردپرس استفاده کنید.

چه نوع افزونه‌های وردپرسی موجود است؟

طیف گسترده‌ای از انواع افزونه وردپرس برای کمک به شما در افزودن قابلیت‌های اضافی به سایت شما وجود دارد. این موارد شامل افزونه‌های رایگان در فهرست افزونه‌های وردپرس و پلاگین‌های برتر از ارائه دهندگان مانند Envato است.

انواع پلاگین‍ها عبارتند از:

  • افزونه‌هایی که قطعه های کوچکی از کد را به سایت شما اضافه می‌کنند مانند Hello Dolly ، که فقط متن آهنگ را به صفحه مدیر شما اضافه می‌کند.
  • افزونه‌هایی که قابلیت تجارت الکترونیکی را به سایت شما اضافه می‌کنند، از جمله WooCommerce
  • افزونه‌هایی برای کمک به شما در حفظ امنیت و پشتیبان‌گیری از سایت خود، مانند رایگان UpdraftPlus افزونه‎های صفحه ساز برای کمک به شما در ساختن محتوا با رابط WYSIWYG کمک می‌کند، مانند WPBakery
  • افزونه‌هایی برای کمک به سریعتر شدن سایت شما، مانند W3 Total Cache.
  • افزونه‌هایی برای اضافه کردن جلوه‌های تصویری به سایت شما ، مانند افزونه Slider Revolution
  • افزونه‌هایی برای افزودن ویجت‌ها مانند افزونه Instagram Widget
  • افزونه‌هایی برای کمک به شما در بهینه سازی موتور جستجو (SEO) مانند Yoast SEO
  • و هزاران افزونه وردپرس دیگر

اینکه کدام یک را نیاز دارید به مشخصات سایت شما بستگی دارد. اگر ایده‌های بیشتری می‌خواهید پکیج گفته شده برای طراحی سایت وردپرسی را خریداری کنید و اطلاعات جامعی در این زمینه به دست بیاورید.

چگونه افزونه وردپرس را نصب کنیم؟

بدون نیاز به بارگذاری یا بارگیری پرونده، می‌توانید افزونه‌های رایگان را از صفحه مدیر وردپرس خود نصب کنید. برای پلاگین‌های برتر، باید پرونده ای را بارگذاری کنید، اما می‌توانید این کار را از طریق صفحه مدیریت خود انجام دهید.

در گام نخست کار را با رفتن به Plugins> Add New شروع کنید. سپس از فیلد جستجو برای یافتن افزونه مورد نظر خود استفاده کنید. اگر می‌دانید کدام یک را می‌خواهید، می‌توانید نام افزونه مدنظر خود را تایپ کنید یا توضیحی در مورد آنچه که نیاز دارید تایپ کنید و سپس از لیست پیشنهادها انتخاب کنید. افزونه ای را که می خواهید نصب کنید پیدا کنید و روی دکمه Install کلیک کنید. پس از نصب، باید وضعیت آن را به فعال‌سازی تغییر دهید. در واقع افزونه کار نمی‌کند مگر اینکه آن را فعال کنید.

 اگر به جای پلاگین رایگان خود وردپرس، افزونه‌ای را که از شخص ثالث خریداری کرده‌اید، چون مسیر طولانی برای نصب آن وجود دارد بهتر است آموزش‌های لازم را در این زمینه دیده باشید تا با یک خطای کوچک مشکلی بزرگ برای سایت خود به وجود نیاورید.

مزایا و معایب استفاده از انواع افزونه وردپرس

دلیل اصلی استفاده بسیاری از توسعه‌دهندگان از افزونه‌ها این است که در زمان توسعه سایت صرفه جویی زیادی در بودجه خواهند داشت. بیش از ۵۵۰۰۰ افزونه که در حال حاضر در کتابخانه WordPress.org وجود دارد، توسعه دهندگان تقریبا برای هر چیزی که نیاز دارند به پلاگین ها دسترسی دارند. همچنین افزونه وردپرس انعطاف پذیری را برای توسعه دهندگان فراهم می‌کنند تا ویژگی‌ها و عملکرد سایت را سفارشی کنند.

همچنین نکته مثبت دیگر این است که بسیاری از افزونه‌ها بسته به نیاز شما، دارای قابلیت‌های مختلفی هستند که دارای یک نسخه رایگان برای قابلیت‌های اصلی و یک نسخه پولی برای ویژگی‌های پیشرفته‌تر هستند. گرچه هزینه‌ای را متحمل شوند، اما معمولاً کمتر از ۱۰۰ دلار است که بسیار کمتر از هزینه‌ای باشد که شما برای ایجاد خود این قابلیت هزینه می‌کنید.

در کنار مزایا، نکات منفی استفاده از افزونه‌های وردپرس نیز باید در نظر گرفته شود. این موارد عبارتند از:

افزونه‌ها می‌توانند سایت شما را آسیب‌پذیر کنند. تخمین زده می‌شود که ۵۴٪ از آسیب پذیری‌های شناخته شده وردپرس از طریق افزونه‌ها است برای همین نمی‌توان بی‌گدار به آب زد و دانش این کار نیاز است.

تداخل در عملکرد یک پلاگین وردپرس با یک یا چند مورد دیگر از نکات منفی دیگر استفاده از آنهاست که حتی خراب شدن سایت شما را هم در برخی موارد به همراه دارد.

سخن پایانی

گرچه استفاده از انواع افزونه وردپرس و در دسترس بودن آنها باعث شده که وردپرس فراتر از یک پلتفرم ساده وبلاگ نویسی باشد، ولی همانطور که دیدیم استفاده از آنها نیاز به دانش این کار دارد. شما با کسب دانش در این زمینه و با نصب افزونه‌های درست می‌توانید سایت خود را قویتر و موثرتر کنید. همچنین به سایت قابلیتهای خاص زیادی اضافه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا