نصب افترافکت چگونه است – آشنایی با مراحل راهاندازی این نرم افزار
نرم افزار افترافکت
افترافکت یک نرم افزار بسیار کاربردی است که با استفاده از آن میتوان کارهای گرافیکی و تصاویر متحرک را به وجود آورد؛ نصب افترافکت بر روی کامپیوترها و تحت سیستم عامل ویندوز قابل انجام است و با دانلود فایل خام آن قادر به نصب نرم افزار افترافکت خواهید بود. برای نصب و راهاندازی این نرم افزار باید اصولی را رعایت کنید که در کارایی افترافکت تاثیرگذار است. این نرم افزار هیچ محدودیتی در استفاده ندارد و شما در هر زمان و هر چند بار که خواستید، قادر به استفاده از آن هستید. در ادامه این مطلب از سایت آموزش تک با ما همراه باشید تا با مراحل راهاندازی و نصب افترافکت آشنا شوید.
نصب افترافکت
برای نصب نرم افزار افترافکت دو راه پیش روی شماست که یکی از آنها ایجاد حساب در ادوب کلود (Adobe Creative Cloud) است و راه دیگر دانلود نرم افزار به صورت مستقیم بر روی سیستم عامل خود است. در روش اول نصب به صورت خودکار انجام میشود و در روش دوم شما باید اکثر مراحل را به صورت دستی طی کنید. اگر از روش دوم استفاده میکنید، یک فایل زیپ شده در اختیار شما است که باید آن را استخراج کنید. معمولا فرایند استخراج با نرم افزار وینرر (WinRAR) انجام میشود. پس از استخراج فایل با یک فایل با نام (Set-up.exe) روبه رو میشوید که با دابل کلیک بر روی آن، فرایند نصب آغاز خواهد شد.
در صفحهای که برای شما باز میشود، باید دکمه ادامه (Continue) را بزنید تا به مرحله بعدی نصب بروید. در طی مراحل نصب حواستان باشد که آنتی ویروس خاموش باشد تا نصب نرم افزار به خوبی انجام شود. در مرحله بعدی باید محل نصب نرم افزار را مشخص کرده و شورتکاتهای آن را نیز اعمال کنید. با توجه به تنظیمات سیستم عامل شما و قدرت سخت افزاری سیستم، سرعت نصب نرم افزار ممکن است تا چند دقیقه به طول بیانجام. برای اینکه سرعت نصب نرم افزار بیشتر از قبل شود، بهتر است که برنامههای باز را ببندید. بعد از اینکه برنامه نصب شد، میتوانید از آن استفاده کنید که در ادامه شما را با محیط افترافکت آشنا میکنیم.
آشنایی با محیط افترافکت
پس از اینکه نصب افترافکت به پایان رسید، نوبت به آشنایی با محیط این نرم افزار میرسد. قبل از اینکه تصمیم به انجام پروژههای بزرگ در افترافکت بگیرید، باید بدانید اولویت با شناخت ابزارها و روش کار با آنها است که برخی از آنها را معرفی میکنیم. در افترافکت منوهای زیادی وجود دارد که در هر کدام از منوها، ابزارها متفاوتی قرار داده شده است.
منوی فوقانی افترافکت
منوی فوقانی یکی از مهمترین منوهای افترافکت است که زبانههای متفاوتی در آن قرار دارد. در هر کدام از این زبانهها ابزارهای زیادی قرار گرفته که با استفاده از هر کدام از این ابزارها میتوان تغییرات خاصی را بر روی پروژه اعمال کرد. زبانههای منوی فوقانی عبارتند از:
- زبانه فایل (File): با استفاده از زبانه فایل به سادگی میتوان فایلها را باز کرده، ذخیره کرد و یا عمل ایمپورت و اکسپورت را انجام داد
- زبانه ادیت (Edit): در زبانه ادیت ابزارهایی مانند برش، چسباندن، کپی کردن، مشاهده سابقه دستورات و همچنین اجرای مجدد دستورات وجود دارد.
- زبانه کامپوزیشن (Composition): در این زبانه میتوان کامپوزیشنها را ایجاد کرد، تنظیمات را تغییر داد و ماژول رندر خروجی را تعیین کرد.
- زبانه لایهها (Layer): همانطور که از نام این زبانه پیداست، کارایی لایهها، تنظیمات لایهها، استایل و گزینههای پریکامپ در آن انجام میشود.
- زبانه افکت (Effect): زبانه افکتها معمولا فهرستی از جلوهها را برای لایههای کامپوزیشن را در خود جای میدهند و قابلیت درج افکت را دارد.
- زبانه انیمیشن (Animation): زبانه انیمیشن برای پریستهای انیمیشن، کیفریمها و اکسپرشنها مورد استفاده قرار میگیرد.
- زبانه ویو (View): در زبانه ابزارهای وضوح تصویر، بزرگنمایی، تنظیمات سهبعدی و خطوط راهنماها وجود دارند که قابل تغییر نیز هستند.
- زبانه ویندو (Window): در زبانه ویندو میتوانید همه فریمها و پنلها را مشاهده کرد و هر کدام را با توجه به نیاز خود باز کنید.
- زبانه هلپ (Help): اگر به راهنمایی و کمک در افترافکت نیاز دارید، این زبانه به شما کمک میکند
نوار ابزار اصلی افترافکت
خب حال که بعد از نصب افترافکت با منوی فوقانی آشنا شدید، نوبت به نوار ابزار میرسد که بخش زیر منوی فوقانی قرار دارد. در نوار ابزار، ابزارهایی وجود دارد که از آنها برای ایجاد و کار با فایلها و لایهها استفاده میشود. با کلیک بر روی لوگوهایی که یک فلش مثلثی بر روی آنها است، منوی مورد نظر آن ابزار باز میشود که میتوان گزینههای بیشتری که مربوط به آن ابزار است را مشاهده کرد. زمانی که هر کدام از این آیتمها را انتخاب کنید، برخی ابزارهای مرتبط مانند تصویر زیر در اختیارتان قرار میگیرند.
پنلها و فریمهای افترافکت
زمانی که برای اولین بار بعد از نصب افترافکت وارد نرم افزار افترافکت میشوید، با تم استاندارد افترافکت روبه رو خواهید شد که فضای کاملا عمومی را دارا است. تمهای افترافکت قابل تنظیم و شخصی سازی هستند و میتوان فضای مورد نظر خود را به گونهای شخصی سازی کرد که احساس راحتی داشته باشید. به طور مثال میتوان پنلهای مورد نیاز را بر روی صفحه اصلی قرار دهید که دسترسی به آنها آسانتر باشد. در افترافکت پنلها قابل فعال شدن و غیرفعال شدن هستند که در زبانه ویندو این عملیاتها انجام میشوند. بسیاری از متخصصان، رابط کاربری خود را به صورتی تنظیم میکنند که کارشان سریعتر انجام شود.
سخن پایانی
در این مطلب از سایت آموزش تک مراحل نصب افترافکت را ذکر کردیم که بسیار ساده بود. برای اینکه بتوانید کار با این نرم افزار را یاد بگیرید، با مراجعه به سایت آموزش تک و مشاهده آموزشهای مربوط به افترافکت آنها که میتوان به موشن گرافیک اشاره کرد، قادر به یادگیری این نرم افزار هستید.