وب

شورت کد های وردپرس – قرار دادن عناصر مالتی مدیا با یک کد

معرفی اجمالی شورت کد های وردپرس

وردپرس یک پلتفرم منبع-باز است که به کاربران اجازه می‌دهد هر کدی را که دوست داشته باشند در هر نقطه‌ و محلی در وبسایت خود مورد استفاده قرار دهند. این کار به مالکان و مدیران وبسایت‌ها اجازه می‌دهد محتوایی کاملا شخصی و خصوصی را در صفحات خود به مخاطبان ارائه دهند. با این حال، دستکاری کردن کدهای یک وبسایت برای افزودن آیتم‌هایی مثل ویدئو یا گالری عکس، به خصوص اگر چندان تخصصی در کدنویسی نداشته باشید، آنقدرها هم آسان نیست. این درست همان جایی است که شورت کد های وردپرس به کمک کاربران می‌آید تا بدون نیاز به دانش کدنویسی و آشنایی تخصصی با کدهای وردپرس بتوانند قطعات کد مورد نظر خود را در یک [قلاب] قرار دهند.

آشنایی با شورت کد های وردپرس

با این حساب، یک شورت کد وردپرس شامل دستوری می‌شود که در داخل یک قلاب قرار می‌گیرد و می‌تواند در هر جایی در یک پست یا صفحه وردپرس که کاربر بخواهد جایگذاری شود. برای مثال، تصویر زیر یک شورت کد را نمایش می‌دهد:

همان طور که می‌بینید این کد چیزی جز اصطلاح «audio» به معنای صدا نیست، و برای افزودن یک فایل صدا به وبسایت مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای استفاده از آن کافی است آن را در یک پست یا صفحه کپی و پیست کنید تا بلافاصله در فرانت اند بتوانید نتیجه آن را مشاهده کنید. هنگامی که از این کد استفاده می‌کنید، در حقیقت در پشت صحنه این شورت کد به وردپرس می‌گوید قطعه کد بلندتری را در یکی از فایل‌های سایت اجرا کند؛ اما برای این فرایند نیازی به وارد کردن مقادیر توسط کاربر وجود ندارد.

انواع شورت کد های وردپرس

به صورت کلی دو نوع شورت کد وردپرس وجود دارد که شامل موارد زیر می‌شود:

  • شورت کد های خود-بسته شونده (Self-closing): این نوع از شورت کدها نیازی به تگ بسته شدن ندارند. برای مثال شورت کد gallery نیازی به تگ بسته شدن ندارد. به این ترتیب هر چیزی که نیاز دارد را با همان attribute ها به آن می‌توان منتقل کرد
  • شورت کدهای بسته شونده (Enclosing) اینها به یک تگ بسته شدن نیاز دارند. این نوع از شورت کد های وردپرس عموما محتوایی که بین دو قلاب شورت کد قرار می‌گیرند را دستکاری می‌کنند. برای مثال شورت کد caption برای پیچیدن متن حول محتوا مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آن معمولا برای کپشن تصاویر استفاده می‌شود، اما برای عناصر HTML هم کاربرد دارد.

نحوه دسترسی به شورت کد های وردپرس

بعضی از شورت کدها با attribute و بعضی از آنها بدون نیاز به آن کار می‌کنند. این بیشتر به نحوه تعریف آنها و کارکردی که دارند بستگی دارد.

شورت کدهای وردپرس پیش‌فرض

حالا که با مفهوم شورت کد های وردپرس بیشتر آشنا شدیم، می‌توانیم به انواع آنها و نحوه استفاده از آنها بپردازیم. برای شروع، اجازه بدهید نگاهی شورت کد هایی بیاندازیم که به صورت پیش‌فرض در این پلتفرم جای داده شده‌اند. این شورت کدها معمولا برای پخش آیتم‌های مالتی مدیا کاربرد دارند و شامل موارد زیر می‌شوند:

  • audio: این شورت کد یک فایل صوتی را جاسازی کرده و امکان پخش آن را فراهم می‌کند
  • caption: به کاربر اجازه می‌دهد یک کپشن برای محتوا بنویسد
  • embed: امکان تعیین حداکثر ابعاد را برای یک آیتم جاسازی شده (مانند یک تصویر یا پست شبکه‌های اجتماعی) به کاربر می‌دهد
  • gallery: یک گالری تصویر قابل خصوصی سازی به وبسایت اضافه می‌کند
  • playlist: یک پلی لیست صوتی یا ویدئویی ایجاد می‌کند
  • video: یک فایل ویدئویی که قابلیت پخش مجدد دارد قرار می‌دهد

آشنایی با انواع شورت کد های وردپرس در آموزش تک

این شورت کد های وردپرس را به سادگی می‌توان مستقیما در پست یا صفحه‌های وردپرس قرار داد. اما علاوه بر این امکان استفاده از آنها در هر جایی با استفاده از ادیتور وردپرس وجود دارد، برای مثال می‌توان از آنها در ایجاد پست‌های سفارشی و ویجت‌های متنی نیز استفاده کرد. همچنین از آنها می‌توان هم در ادیتورهای متنی و هم ادیتورهای تصویری بهره گرفت.

آیا می‌توان شورت کدهای وردپرس دیگری به وبسایت اضافه کرد؟

بیشتر کارکردهای معمول پخش مالتی مدیا و کدهای کاربردی در شورت کدهای پیش‌فرض وردپرس تعریف شده است. با این حال ممکن است کارکرد و کد ویژه‌ای مانند قرار دادن اسلایدر در یک پست، یا جاسازی نمودارهای قیمت در صفحه مورد نیاز باشد. در این موارد ساده‌ترین و در دسترس‌ترین راه استفاده از پلاگین‌های وردپرس مورد نیاز است.

پلاگین‌های مختلف و جذابی برای این کار در دسترس کاربران وردپرس قرار دارد. برای مثال، شورت‌کدز اولتیمیت (Shortcodes Ultimate) یک پلاگین رایگان عالی است که بیش از ۵۰ شورت کد به وبسایت وردپرس اضافه می‌کند. بعضی از این شورت کد های وردپرس مانند فهرست‌ها، تیترها، یا نقل قول‌ها بسیار ساده هستند، و بعضی از آنها مثل اسلایدرها و انیمیشن‌ها کارکردهایی پیچیده‌تر دارند. از آنجا که این پلاگین یک دکمه به ادیتور وردپرس اضافه می‌کند، کار کردن با آن از سادگی قابل توجهی برخوردار است. همچنین در صورت نیاز می‌توانید از افزونه‌های اختیاری نیز در این پلاگین استفاده کنید.

در آموزش تک شورت کد های وردپرس را بیاموزید

علاوه بر پلاگین‌های رایگان، در صورت تمایل می‌توانید از پلاگین‌های شورت کد پولی نیز استفاده کنید. برای مثال ویژن (Vision) یک پلاگین شورت کد های وردپرس است که با قیمت ۲۵ دلار، بیش از ۱۰۰ شورت کد را به وبسایت وردپرسی شما اضافه می‌کند که بیشتر آنها چندین گزینه برای خصوصی‌سازی هم دارند. با این پلاگین به راحتی می‌توانید در وبسایت خود دکمه ایجاد کرده، باکس‌های قیمت ساخته و آیکون‌های شبکه‌های اجتماعی را به حالتی پیشرفته ارائه دهید. این پلاگین از پشتیبانی فنی قابل قبولی نیز برخوردار است.

سخن پایانی

در این مطلب از وبسایت آموزش تک شورت کد های وردپرس مورد معرفی و بررسی قرار گرفت. این کدها شامل عناصری محتوایی می‌شوند که کاربران وردپرس بدون نیاز به دانش کدنویسی می‌توانند از آنها برای ایجاد حالت‌های خصوصی و شخصی مورد نیاز در وبسایت خود استفاده کنند. در حالی که قرار دادن عناصر مالتی مدیا در صفحات وب از پیچیدگی به نسبت زیادی برخوردار است، کاربران وردپرس به کمک شورت کدها می‌توانند به سادگی با قرار دادن یک کد خیلی کوتاه هر ویدئو یا گالری، یا پلی‌لیستی که دوست داشته باشند را در صفحه یا پست خود قرار دهند.

علاوه بر شورت کد های وردپرس پیش‌فرض که شامل دستورات اصلی قرار دادن و پخش مالتی مدیا می‌شوند، کاربران می‌توانند از انواع پلاگین‌های جدید و پیشرفته برای این کار نیز استفاده کنند. بسته آموزشی وردپرس وبسایت آموزش تک با پوشش کامل مباحث مرتبط با خصوصی‌سازی صفحات وبسایت، به کاربران کمک می‌کند شورت کدهای مورد نیاز خود را به سادگی در صفحات و پست‌های خود قرار دهند. در صورتی که می‌خواهید وبسایت وردپرسی متفاوتی داشته باشید، این بسته آموزشی به شما در انتخاب عناصر محتوایی و طراحی کمک قابل توجهی می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا